Eräruokailu on muutakin kuin makkaraa ja nokipannukahvia. Tosin ei makkarassakaan mitään vikaa ole, tykkään siitä itsekkin. Maistuva ja terveellinen  eräruoka on elämys ja ilo silmälle jonka valmistamisessa käytän pääsääntöisesti kotimaisia raaka-aineita.  Suomalainen ruoka maailman puhtainta ja turvallisesti tuotettua.

Järjestän ajoittain eräruokakursseja tai retkiä joissa ruoka valmistetaan yhdessä hyödyntäen kauden vihanneksia, villiyrttejä, itse pyydettyä kalaa tai riistaa tai lähialueen tuottajien tuotteita.

Keväällä 2019 pidettiin  villiyritti- ja eräruokakurssi. Syksyllä 2019 oli riistaruokakurssi yhteistyössä Uuraislaisen pitopalveluyrittäjän kanssa.  Vuoden 2020 ja 2021 kurssit olivat tauolla korona-tilanteen vuoksi. Näillä näkyminen kursseja ei ole suunnitteilla vuodelle 2023.

päivitetty 2/2023


Hintaesimerkkejä

1. Keittoeväs ja letut

- kermainen, kolmen sortin lohikeitto, leipävalikoima, levitteet. Ruokajuomat (vesi, kotikalja ja kivennäisvesi). Jälkiruoaksi keittelemme makoisat kahvit ja pakuriteet, sekä paistelemme letut.

18 €/hlö

Tai entäpä kesäkeitto tai lihakeitto + yllä maininut lisukkeet tai vaihtoehtoisesti lettujen tilalle voi valita myös leipäjuustoa ja lakkahillon.

12 €/hlö

2.  Lohivoileipiä ja kahvia

- reilu kattaus lohivoikkareita kylmäsavustetusta lohesta, ryyditettynä rose-pippurilla ja sitruunasuolalla. Lisäksi kahvia tai pakuriteetä, sekä Korpipaatsaman omaa kääretorttua

19 €/ hlö

Vaihtoehtoisesti voi valita myös

- reilut maksapatee- ja rosvopaistileivät. Ja tietysti kahvin, teen ja kääretortun kera.

3. Kalamiehen makupalat

- voissa paistetut Konneveden muikut, vodkalla ryyditettyä graavilohta, muikunmätileipänen ja pottuvoita. Jälkiruokakahvit, pakuritee ja kunnon korvalaaki kaveriksi.

19 €

Vaihtoehtoisesti lihaisat makupalat

- nuotiolla paistettuja naudanjauhelihapihvejä, ylikypsää savupossua, pottuvoita ja kauden kasviksia. Jälkkärikahvit korvalaakin kera.


Vaihtoehtoisesti voit esittää toiveita ja pyytää tarjouksen. Kehitellään yhdessä tilaisuuteesi ja budjettiisi sopiva ruokailu. Esimerkkien lisäksi muunlaisetkin ruokailut järjestyvät.


"Vyöl' on veitsi Väinämöisen,
pää hopeinen huotrasessa.
Veti veitsen viereltänsä,
huotrastansa pää hopean

Kalan paistoi pannaksensa,
lohen leikkaelleksensa aamuisiksi aterioiksi,
murkinaksi muruiksi,
lohisiksi lounahiksi,
iltaruoiksi isoiksi."

- Kalevala`-